Student in supermarkt

Je studietijd zal je waarschijnlijk altijd bijblijven als een van de beste periodes in je leven. Maar niet bepaald als de tijd waarin je het erg breed had. Veel studenten moeten maandelijks rondkomen van een klein beetje studiefinanciering en vullen dit zelf aan met een lening. Daarnaast is het natuurlijk een oplossing om een bijbaan te nemen, maar vanwege de studielast van veel opleidingen is dit niet altijd een oplossing waar iedere student zich in kan vinden. Hoe zorg je dan alsnog dat je tijdens de studietijd een leuk bedrag kan opbouwen op je spaarrekening? 

Doe slim boodschappen 

Laten we eerst eens ingaan op de manier waarop je leeft. Doe je elke dag boodschappen? Grote kans dat je alsnog vrij veel geld uitgeeft. Wanneer je elke dag naar de supermarkt gaat, is de kans veel groter dat je ook impulsaankopen doet of toch zwicht voor een aanbieding. Om dit te voorkomen, kan je het beste eens per week boodschappen doen. En dan het liefst bij een budgetsupermarkt. Maak een weekmenu en schrijf op je boodschappenlijstje wat je echt nodig hebt. En beloof jezelf natuurlijk ook iets lekkers. Houd er ook rekening mee dat je ook voldoende brood en snacks haalt voor wanneer je naar school moet, zodat je niet elke dag lunch haalt in de kantine. Knap je alleen op van een bakje verse koffie? Reserveer dan een klein bedrag dat je hiervoor maandelijks mag uitgeven, zodat jij je koffie alsnog kunt halen. Je zult zien dat je op den duur wat ruimer gaat zitten in je geld. 

Beleg of koop bitcoins 

Een andere manier om meer euro’s op je bankrekening te krijgen, is beleggen of bitcoins kopen. We willen hier wel nadrukkelijk bij zeggen dat je dit niet zomaar moet doen. Beleggen is niet voor iedereen weggelegd, vereist research vooraf en de kans is aanwezig dat je ook alleen geld verliest. Wil je graag investeren in bitcoins? Koop dan eerst een klein aantal en kijk wat het je bijvoorbeeld na een maand heeft opgeleverd. De waarde van de digitale munteenheid kan je dagelijks online bekijken op verschillende websites. Maar ook in dit geval is het belangrijk om eerst te kijken in welke munten je het beste kan beleggen.

Start je eigen bedrijf 

Dit gaat niet helemaal op wanneer je een zware studielast hebt, maar bijvoorbeeld wel wanneer het een onderdeel is van je opleiding: een eigen bedrijf starten. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen die bijverdienen door bijvoorbeeld een eigen webshop op te starten of bij te klussen als freelance schrijver. Zorg in dit geval er wel voor dat je een eigen website hebt, je inschrijft bij de Kamer van Koophandel en netjes elk kwartaal je btw-aangifte doet.

Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *